Uitslag open water 13 juni in Vriezenveen

Zaterdag 13 juni is in een zonnig Vriezenveen (een dorp ten noorden van Almelo) het open water seizoen weer van start gegaan.

Na een (trein)reis van 2,5 uur kwamen Mark (BZV) en Sandra (Neptunus '58) Schellekens aan bij het kanaal waarin de wedstrijd gehouden zou worden.
Het water had een temperatuur van bijna 18 graden, dus niet te koud.

Nadat eerst Mark van start was gegaan op de 2kilometer schoolslag, was er voor Sandra haar eerste start. Vanaf dit seizoen mag ze namelijk ook uitkomen bij de masters. Haar eerste start was dus de 1 kilometer vrije slag bij de dames van 20 jaar en ouder. Ze tikte daarbij als 2e aan in de categorie 20-24 jaar met 15.24.76.
Even later kwam Mark ook op de finish af. Na de start had er zich een groepje van drie zwemmers (waaronder Mark) gevormd, maar de ex-Neptunus-zwemmer kwam alleen op de finish af. Hij tikte als eerste aan in 33.30.24, zo'n twee minuten sneller dan de vorige keer dat hij deze afstand zwom (in 2007 in Hank). Door deze overwinning gaat hij uiteraard ruim aan de leiding in het landelijk klassement, want de nummer twee volgde op meer dan een minuut.

Aan het einde van de middag zwom Sandra de 3 kilometer vrije slag bij de dames. Daarin tikte ze als 7e aan in haar derde tijd ooit: 47.59.20.

Uitslag

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'